نائب رئیس اول اتاق اصناف مرکز استان گیلان در همایش ملی مبارزه با قاچاق کالا در رشت با تاکید برضرورت جلوگیری از ورود قاچاق کالا به کشور ،گفت : این معضل بزرگ برای اقتصاد جامعه بسیار خطرناک بوده و اقتصاد سالم را فرو می پاشد .

حمید انزانی در همایش ملی مبارزه با قاچاق کالا در سالن خاتمالانبیاء(ص) این شهر برگزاری این همایش را آموزشی و توجیهی با موضوع قاچاق کالا عنوان کرد.
وی پدیده قاچاق کالا را دارای مشکلات زیادی دانست و افزود: عدم ارائه خدمات مناسب پس از فروش توسط تولید کنندگان داخلی، تغییر ذائقه مصرفکنندگان از طریق شبکههای اجتماعی و... از جمله مشکلات این پدیده است.

نایب رئیس اول اتاق اصناف مرکز گیلان اصناف را مصداق کاسب حبیبالله خواند و گفت: اصناف هیچ انگیزهای برای قاچاق ندارد و در شان آنهانیست که به بحث قاچاق ورود کنند.
وی معضلات قاچاق کالا را به دلیل عدم آگاهی در جامعه ذکر کرد و افزود: قاچاق کالا بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور وارد میکند و کسی از اصناف دلش نمیخواهد وارد این سیستم شود.
انزانی با تاکیدبرضرورت جلوگیری ازورودقاچاق کالابه کشور،خاطرنشان کرد: این معضل بزرگ برای اقتصاد جامعه بسیار خطرناک است.
وی قاچاق کالا را موجب فروپاشی اقتصاد سالم جامعه دانست و یادآور شد: یکی از معضلات اساسی صادر نشدن فاکتور در واحدهای فروش کالا است.
به گفته نایب رئیس اول اتاق اصناف مرکز گیلان، واحدهای صنفی ناآگاه اجناس مذکور و فاقد فاکتور را خریداری کرده و به شهر خود منتقل میکنند که مشکلات عدیدهای را به وجود میآورد.
تعزیرات حکومتی در کنار عرضهکننده کالای قانونی است
مدیر کل تعزیرات حکومتی گیلان هم در این همایش ملی گفت : سازمان تعزیرات حکومتی با استفاده از نیروی جوان و متخصص در کنار بازاریان و کسبه و عرضه کننده کالای قانونی است .
وی با بیان اینکه اثرات قاچاق کالا مخرب است ،کلمه قاچاق را به معنای انجام دادن کاری پنهانی دانست و افزود: اثرات مخرب قاچاق کالا بارها از زبان کارشناسان مربوطه مطرح شده که سالانه حدود دو میلیون و 500 هزار فرصت شغلی را در کشور مخدوش میکند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان پدیده شوم قاچاق را سبب بروز مشکلات در راستای رشد و توسعه کشور عنوان کرد و گفت: قاچاق کالا پیامدهای زیادی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه تبعات منفی قاچاق در حوزه اقتصادی متبلور میشود، تصریح کرد: این پدیده پیامدهای مضر فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... در جامعه دارد.

قشلاقی پیامدهای قاچاق کالا را کوتاه و بلند مدت خواند و خاطرنشان کرد: پایین آمدن سطح اشتغال، صدمه زدن به وارد کنندگان قانونی، اختلال در نظام توزیع کشور و... از جمله پیامدهای ناشی از قاچاق کالا است.
وی ادامه داد: برخی هدف از قاچاق را کسب سود بیشتر میدانند اما قاچاق به دنبال خود تخریب در حوزه فرهنگ و اجتماع را به دنبال دارد و ترویج فرهنگ مصرفگرایی از آثار مخرب این پدیده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان سازمان تعزیرات حکومتی را یک نهاد انقلابی و جوان عنوان کرد و یادآور شد: این سازمان با استفاده از نیروهای جوان و متخصص در کنار بازاریان و کسبه و عرضه کننده کالای قانونی است.

وی گفت: با وجود اینکه سازمان تعزیرات حکومتی برخورد کننده بوده اما بر این باور است که همواره برخوردهای قهرآمیز نمیتواند موثر باشد و در تمام موضوعات نیاز به این برخورد نیست.
قشلاقی برخورد با دانهدرشتها و قاچاقچیان حرفهای که عرضه کالا را دچار مشکل کرده و به آن آسیب میزنند را از فعالیت تعزیرات حکومتی ذکر کرد و متذکر شد: سازمان تعزیرات حکومتی با رعایت قانون و حفظ احترام کسبه و قوانین صنفی خود حرکت میکند.
وی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا پس از بررسی در سال 92 تصویب شد و به مرحله اجرا درآمد، خاطرنشان کرد: برخورد با تخلفات طبق قانون صورت میگیرد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان یکی از دلایل اصلی بروز مشکلات ناشی از قاچاق کالا در سطح عرضه را عدم آگاهی دانست و افزود: رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا در قانون سازمان تعزیرات حکومتی است.
وی خاطرنشان کرد: قاچاقچی با ترفندهای مختلف و غیرقانونی کالا را وارد کشور میکند و چرخه تولید و عرضه کسب دچار سردرگمی میشود.
قشلاقی از اتحادیههای لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی خواست تا با اشراف کامل از قوانین، کسب و کار خود را رونق دهند تا استان مسیر رشد و توسعه را طی کند.
وی با تصریح بر اینکه گیلان در دو سال اخیر بالاترین رشد فضای کسب و کار را طبق اعلام مسؤولان استان داشته است، یادآور شد: امیدواریم با همت همه شاهد رشد بیشتر در استان باشیم.
ضرورت مقابله همگانی با پدیده قاچاق کالا
معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری گیلان گفت : اگر می خواهیم به رشد و توسعه اقتصادی برسیم باید مبارزه با قاچاق همگانی باشد .
حجتالاسلام صفر رضازاده نیز در همایش مبارزه ملی با قاچاق کالا ، برگزاری این همایش را مهم دانست و خواستار تداوم برگزاری آن شد.

وی فرهنگسازی در جامعه و توجه مردم به پدیده قاچاق را الزامی خواند و افزود: ابتدا باید فکر، ذهن و فرهنگ مردم را برای مقابله با قاچاق بسازیم و اگر میخواهیم به رشد و توسعه در اقتصاد برسیم باید مبارزه با قاچاق همگانی باشد.
معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه باید احساس مسؤولیت برای مقابله با قاچاق در جامعه باشد، تصریح کرد: تمام قوانین جمهوری اسلامی ایران توسط شورای نگهبان تاییدمیشودتاطبق قانون اساسی باشدوبااین تاییدحجت برهمه تمام است.
وی با اشاره به اینکه قاچاق پدیدهای است که قانونگذار برای آن جرم و مجازات تعریف کرده است، گفت: قاچاق خلاف شرع بوده و حرام است.
رضازاده با تاکیدبراینکه قاچاق دردست هرکس باشدحرام است،یادآورشد: هرچیزی به عنوان قاچاق به معنای جرم بوده ومجازات داردوحرام است.
وی اظهار کرد: برای بیشتر اعمال ممنوعه در اسلام مجازات تعریف شده و روایات بسیاری در زمینه رعایت مسائل حرام و حلال است.
معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری گیلان احساس مسؤولیت کاسب و بازاریان را ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: انجام معاملات کمتر از عبادت نیست و شمول مختلفی دارد.
وی با تاکیدبراینکه بازاریان بایدبه دنبال کسب روزی حلال باشند،افزود: امام صادق(ع) فرمود دین 10 جزء دارد که 9 جزء آن مربوط به کسب حلال است.
رضازاده با اشاره به اینکه در گذشته کسی میخواست وارد شغلی شود ابتدا باید فقیه باشد، گفت: امروزه بیشتر بازاریان چیزی از شرایط بازار و کسب و کار نمیدانند و به حداقل اکتفا نمیکنند.
وی با بیان اینکه همه چیز باید برای خدا باشد، تصریح کرد: اگر رزق و روزی با یاد خدا نباشد حرام است و هیچ برکت و رشدی ندارد.
معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری گیلان مدیریت در عالم را دو نوع عنوان کرد و یادآور شد: در این عالم دو مدیریت خدایی و شیطانی وجود دارد و لقمه حرام از مدیریت شیطان است.
وی اضافه کرد: در روایات آمده که شیطان میگوید در اموال انسانها و اولادشان مشارکت دارم و این معنای مال حرام است که وارد زندگی انسانها میشود و فرزندان را ناخلف بار میآورد.
رضازاده با اشاره به اینکه کسی که حرامخوار باشد توجهی به سلامت خانواده و فرزند و اجتماع ندارد، خاطرنشان کرد: در رزق حرام چند آثار نصیب انسان میشود.
وی بیحالی، سستی در اعتقاد و کاهلی، ترک نماز و واجبات و... را از آثار رزق حرام در زندگی انسانها برشمرد.
طرح ملی مبارزه با قاچاق کالا از اول مهر ماه سال جاری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و تقویت اقتصاد ملی و مبارزه با پدیده قاچاق کالا و برخورد و جلوگیری از ورود قاچاق کالا از مجاری ورودی تا سطح عرضه با همکاری مشترک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز،تعزیرات حکومتی ،اتاقهای اصناف و اتحادیه های صنفی آغاز شد این طرح ملی که تا کنون با استقبال واحدهای صنفی مواجه گردیدهاست اتحادیه های لوازم خانگی ،تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی در اولویت قرار گرفتند و لذا بر اساس ماده 18مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خرید، فروش، عرضه، حمل یا نگهداری کالای خارجی که بدون طی مراحل قانونی وارد کشورشود ، قاچاق محسوب میشود و برابر قانون علاوه بر ضبط کالا، مرتکبین نیز مجازات می شوند .