نایب رئیس اتاق اصناف کشور: واحدهای صنفی برای ارائه “کالابرگ الکترونیک” دستگاه کارتخوان تهیه کنند
نایب رئیس اتاق اصناف کشور گفت: طبق دستور وزارت صمت همه واحدهای صنفی خرد باید در سامانه ایرانیان اصناف اقدام به ثبت نام دستگاه کارتخوان کنند تا در زمان توزیع کالابرگ الکترونیک دچار مشکل نشوند.
جلالالدین محمد شکریه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، در پاسخ به سوالی درباره برنامه برای حمایت از فروشندگان خرد و خواربارفروشیها اظهار داشت: در دوران شیوع کرونا ایران به دلیل وجود نظام مویرگی اقتصادی و با فعالیت صنوف خرد از بسیاری از کشورها موفقتر عمل کرد.
نایب رئیس اتاق اصناف کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها به فروشگاههای بزرگ زنجیرهای متکی بودند که در دوران اوج شیوع بیماری کرونا به یکباره با هجوم جمعیت به این فروشگاهها برای خرید مواد شوینده و سلولزی، همان فروشگاهها نیز به تعطیل کشانده شدند.
وی با بیان اینکه وجود نظام مویرگی در ایران و وجود اتحادیهها، واحدهای صنفی و خواربارفروشیها در همه مناطق کشور سبب شد تا توزیع کالا در شبکه مویرگی تعریف شود گفت: اگر فعالیت واحدهای خرد نبود در دوران شیوع کرونا با آسیبهای بسیار جدی مواجه میشدیم.
رئیس اتاق اصناف استان گیلان با بیان اینکه همین واحدهای خرد زمان جنگ در شهرها و روستاها کوپن کاغذی توزیع کرده و نظام توزیع کالا را در آن شرایط ساماندهی کردند ابراز داشت: اکنون اما توزیع کالا با کالابرگ الکترونیک انجام خواهد شد که به زودی توسط دولت توزیع میشود.
شکریه از دستور وزارت صمت برای لزوم تهیه دستگاه کارتخوان توسط همه واحدهای صنفی خبر داد و افزود: وزارت صمت دستورالعملی را ابلاغ کرده مبنی بر اینکه همه واحدهای صنفی در سامانه ایرانیان اصناف اقدام به ثبت نام دستگاه کارتخوان کنند تا در زمان توزیع کالابرگ الکترونیک بنگاههای اقتصادی کوچک دچار مشکل نشوند.
نایب رئیس اتاق اصناف کشور گفت: زمانی به واحدهای خرد کالا ارائه میشود که این صنوف در سامانه ایرانیان ثبت نام کرده و عملیات فروش خود را با کالابرگ انجام دهند؛ کالابرگ دیگر مانند گذشته کاغذی نبوده و هوشمند است لذا اصناف باید در اسرع وقت نسبت به ثبت نام در سامانه ایرانیان اقدام کنند.
وی درباره ثبت تخلف بسیار در واحدهای نانوایی و از طرفی بالا رفتن هزینههای این واحدها تصریح کرد: اتاق اصناف نیز در این زمینه تخلفات بسیاری را ثبت کرد و نانواییهای زیادی قطع سهمیه و پلمب و تخلفات آنان به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام شد.
رئیس اتاق اصناف استان گیلان با اشاره به اینکه نانواییهای سنتی با مشکلاتی مواجه هستند که یکی از آنان افزایش 57 درصدی حقوق و دستمزد کارگران است اذعان داشت: مجلس شورای اسلامی باید چتر حمایتی خود بر اصناف را بگشاید تا با افزایش قیمتها آنان نیز متضرر نشوند.
شکریه خاطرنشان کرد: باید به این موضوع توجه داشت که واحدهای صنفی در یک رسته شغلی خودکفا بوده و در سایر زمینهها نظیر خدمات دولتی، درمان و سایر بخشها مصرفکننده هستند لذا باید شرایط زندگی حداقلی برای واحدهای صنفی تضمین شود.
رئیس اتاق اصناف استان گیلان در پاسخ به پرسشی درباره بیشترین تخلفات واحدهای صنفی استان گیلان از ابتدای سال تاکنون خاطرنشان کرد: عدم درج قیمت بر روی کالاها عمده تخلفاتی بود که امسال در واحدهای صنفی استان گیلان شاهد بودیم.
وی از افزایش 25 برابری مبلغ جریمهها خبر داد و گفت: طبق مصوبه سران سه قوه مبالغ جرایم تا 25 برابر افزایش یافت و جریمه عدم درج قیمت از حدود 83 هزار تومان به چندین برابر افزایش یافته است از این رو از واحدهای صنفی خواستاریم که در درج قیمت بر روی کالا دقت نظر لازم را داشته باشند.